Ciulama cu pui si ciuperci

de Lavinia in Pui, 4 Aug 2014 | 9588 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi ciuperci de padure congelate
  • 2 cepe medii
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura secretul gustului
  • sare
  • piper
  • 6 catei de usturoi
  • marar
  • 4-5 linguri de smantana
  • 4-5 linguri de faina
  • apa
  • Aripioare:
  • 10 aripioare de pui
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • foaie dafin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui si ciuperci:

Am spalat arpioarele de pui,le-am curatat apoi le-am lasat la zvantat.

Am condimentat aripioarele cu sare si piper.

Intr-o tigaie am pus ulei la incins apoi am adaugat aripioarele,usturoiul tocat si foaia de dafin.

Am acoperit tigaia cu un capac si le-am lasat la inabusit pana au fost bine gatite .

Intr-o oala am pus ciupercile,putina sare le-am acoperit cu apa si le-am lasat pe foc pana au fost aproape fierte.

Am scurs ciupercile si le-am lasat racit.(zeama am pastrat-o )

Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit impreuna cu 4-5 linguri de uleiul in care am prajit aripioarele.

Cat timp s-a calit ceapa am taiat ciupercile in felii.

Am adaugat ciupercile peste ceapa si le-am lasat la inabusit impreuna cam 10 minute.

Peste ciuperci am pus cam 1 l de zeama in care au fiert ciupercile ,foaia de dafin,secretul gustului si piper.

Am lasat sa fiarba aprox 25 de minute.

Cu 5 minute inainte de a fi gata am adaugat usturoiul zdrobit.

Faina am amestecat-o cu smantana apoi am pus 2-3 polonice din zeama de la ciuperci.

Am turnat amestecul in oala si am mai lasat putin pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.

La final am adaugat marar tocat si sare(daca mai este nevoie)


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui