Ciulama de ciuperci

de Sidy in Mancaruri de legume, 29 Oct 2011 | 2183 vizualizari

 

Ciulamaua de ciupercute nu mai are nevoie de nicio introducere sofisticată, de cuvinte care să o “vândă”. Pentru că este exact ceea ce îi spune numele: o tocăniţă pe bază de smântână, cu cele mai fragile şi îmbietoare roade ale pădurii.
Si daca nici nu dispui de timp , o poti prepara din ciuperci gata conservate, la cutie....

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii ciuperci taiate
  • o ceapa
  • 2-3 fire ceapa verde
  • usturoi
  • pasta ardei
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se curata ceapa si se taie marunt apoi se soteaza in putin ulei.

Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci.
Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba.
Cind sunt toate fierte ,faina se amesteca cu 2 linguri faina si putina apa pina ce dispar toate cocoloasele. Se adauga si restul smantanii si se rastoarna peste ciuperci, invartindu-se mereu.

Se adauga patrunjelul verde tocat si se lasa sa dea citeva clocote.

Se poate servi cu mamaliguta sau cu paine moale proaspata scoasa din cuptor.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciulama de ciuperci 131406
retete culinare - Ciulama de ciuperci 131407
retete culinare - Ciulama de ciuperci 131408
retete culinare - Ciulama de ciuperci 131409
retete culinare - Ciulama de ciuperci 131410
retete culinare - Ciulama de ciuperci 131411

COMENTARII (9)

Lau 1

29.10.2011, 17:58

gustuoasa

mihaelaM 1

29.10.2011, 19:38

buna buna

kamy 1

02.11.2011, 19:47

imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D