Ciulama de ciuperci

de Adinacarla in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2010 | 5559 vizualizari

 

Ciupercile...noua mea "dragoste" culinara

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciupercute din cutie sau proaspete
  • 250 grame smantana
  • 2 linguri rase de faina
  • o ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • marar( patrunjel) dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit. Dupa ce a devenit sticloasa am adaugat si ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis. Ele se vor face in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam din nou cu apa sa fie bine acoperite.


Dupa ce am pus apa lasam oala fara capac si aducem la fierbere. Am lasat sa fiarba incet cateva min pana mai scade putin din apa. In acest timp amestecam cele 2 linguri de faina cu smantana si, cand zeama a mai scazut adaugam acest amestec. lasam sa mai fiarba aproximativ 5 min.


Dupa ce am pus amestecul de faina si smantana am potrivit de sare si piper.


Apoi am pus usturoiul pisat si mararul si am mai amestecat inca doua minute.


Si gata am facut o ciulama foarte delicioasa pe care am servit-o alaturi de mamaliga.


Pofta buna.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciulama de ciuperci 13834
retete culinare - Ciulama de ciuperci 13835
retete culinare - Ciulama de ciuperci 13836

COMENTARII (3)

Teo 1

15.01.2010, 20:53

si eu am descoperit ca ciupercile sunt usor de pregatit si f,. gustoase.

Bucataras 1

15.01.2010, 23:19

Iar eu le-am descoperit acum la Real, in raionul de legume congelate ...

Adinacarla 1

16.01.2010, 01:22

Nu am stiut in ce categorie sa incadrez aceasta reteta...poate ma ajutati si pe mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!