Ciulama de ciuperci

de Adinacarla in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2010 | 5594 vizualizari

 

Ciupercile...noua mea "dragoste" culinara

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciupercute din cutie sau proaspete
  • 250 grame smantana
  • 2 linguri rase de faina
  • o ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • marar( patrunjel) dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Am  tocat ceapa marunt si am pus-o la calit. Dupa ce a devenit sticloasa am adaugat si ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis. Ele se vor face in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam din nou cu apa sa fie bine acoperite.

Dupa ce am pus apa lasam oala fara capac si aducem la fierbere. Am lasat sa fiarba incet cateva min pana mai scade putin din apa. In acest timp amestecam cele 2 linguri de faina cu smantana si, cand zeama a mai scazut adaugam acest amestec. lasam sa mai fiarba aproximativ 5 min.

Dupa ce am pus amestecul de faina si smantana am potrivit de sare si piper.

Apoi am pus usturoiul pisat si mararul si am mai amestecat inca doua minute.

Si gata am facut o ciulama foarte delicioasa pe care am servit-o alaturi de mamaliga.

Pofta buna.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciulama de ciuperci 13834
retete culinare - Ciulama de ciuperci 13835
retete culinare - Ciulama de ciuperci 13836

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

Teo 1

15.01.2010, 20:53

si eu am descoperit ca ciupercile sunt usor de pregatit si f,. gustoase.

Bucataras 1

15.01.2010, 23:19

Iar eu le-am descoperit acum la Real, in raionul de legume congelate ...

Adinacarla 1

16.01.2010, 01:22

Nu am stiut in ce categorie sa incadrez aceasta reteta...poate ma ajutati si pe mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25