Ciulama de ciuperci

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 16 Oct 2012 | 1490 vizualizari

 

O recomandare pentru un pranz gustos si sanatos.
Champignon-este o ciperca foarte alba,plina ,carnoasa cu un aspect placut si imbietor,bogata in substante nutritive.Contine toata gama de vitamina B,saruri minerale.
Nu contine: sare,zahar,colesterol(ceea ce o face sa fie recomdata bolnavilor cardiovasculari).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 1 pahar mare cu lapte
  • 100 g ulei
  • smantana dupa gust
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri.Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei(sau unt) aprox. 5 minute,dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit,adaugand din cand in cand apa,pana se fierb ciupercile,cam 20 de min.

Cand sunt fierte,se adauga faina,un pahar mare cu lapte,sare,piper,usturoi zdrobit,dupa gust,si se fierb pana se ingroasa compozitia. Amestecam. Optional, se poate adauga o lingurita de mirodenia fuchs. Se serveste cu mamaliguta,stropita cu smantana.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciulama de ciuperci-0
Ciulama de ciuperci-1

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

16.10.2012, 19:10

mamaieelena 1

16.10.2012, 19:32

gustoasa

Toamna07 1

19.10.2012, 14:56

Pupici!
Weekend linistit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41