Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

de merisor in Pui, 13 Aug 2014 | 2493 vizualizari

 

O mancare de vara foarte usoara si buna!

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 1 kg carne tocata(75% piept de pui + 25% pulpe dezosate)
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez(200 ml)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • piper
  • busuioc
  • 1 l apa pentru fiert

Pentru ciulama:

  • 2 dovlecei medii
  • 1 ceapa galbena
  • sare dupa gust
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 varf limngurita piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui:

Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua.

Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele.

Punem apa intr-un vas pe foc cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele.

Acoperim vasul si lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, sau pana cand carnea este bine patrunsa si orezul si-a dublat volumul, dupa care stingem focul.

Curatam dovlecelii de coaja si seminte si ii taiem cubulete.

Cu ajutorul unei palete, mutam perisoarele intr-o sita, iar zeama in care au fiert o punem din nou pe foc si adaugam o ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine translucida, adaugam dovleceii si ii lasam sa fiarba pana cand se vor pasa.

Intr-o tigaie, pe foc, punem untul, iar cand se va topi adaugam faina in ploaie si amestecam repede sa nu se prinda de peretii tigaii.

Omogenizam bine faina si o diluam cu laptele fierbinte amestecand continuu, apoi adaugam piper, nucsoara si putina sare.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste dovlecei si pasam totul.

Rasturnam piureul de dovlecei peste sosul de faina si omogenizam bine totul.

Intr-un vas termorezistent asezam perisoarele si adaugam ciulamaua peste ele.

 Mai presaram condimente si sare, daca mai este cazul si dam vasul la cuptor pentru 10 minute, doar cat sa se imprieteneasca perisoarele cu ciulamaua, apoi scoatem vasul din cuptor si presaram deasupra mararul tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-0
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-1
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-2
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-3
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-4
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-5
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-6
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-7
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-8
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-9
Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui-10

COMENTARII (46)

Rux

Rux 1

16.08.2014, 21:35

Arata incredibil scump si drag Merisor!

 merisor

merisor 1

27.08.2014, 07:36

Ruxyyyyy

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

16.10.2014, 15:31

inghit in sec

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!