Ciulama de inimi si pipote de pui

de Ela68 in Pui, 12 Oct 2012 | 12226 vizualizari

 

La asta ma pricep eu cel mai bine !

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 600 gr pipote si inimi
  • 500 gr lapte
  • 400 gr zeama in care a fiert carnea
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 100 ml ulei
  • 60 gr unt
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de inimi si pipote de pui:

Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert.  Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai dulceaga, poate sa elimine ceapa.

Cand e aproape gata, adaugam untul si il lasam sa se topeasca

Adaugam treptat faina si amestecam energic cu un tel.

Trebuie actionat rapid sa nu se formeze cocoloase.

 Incepem sa adaugam zeama de la carne, care trebuie sa fie fierbinte.

  Pe masura ce adaugam lichidul, vom observa ca ciulamaua incepe sa se formeze, iar la inceput este destul de vartoasa.

Cand am terminat de adaugat zeama de carne, continuam sa adaugam cate putin laptele fierbinte, amestecand continuu.

Ne oprim sa adaugam din lapte in momentul in care arata ca o smantana "curgatoare". Acum lasam sa fiarba cateva minute la foc mic, se vor observa formandu-se niste bule punctiforme.

Tocam pipotele si inimile. Apoi verdeata si le adaugam in ciulama.

Apoi piperul.

 Servim fierbinte,  alaturi de o  mamaliga aburinda..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de inimi si pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inimioare si pipote in sos dulce-acrisor la Hot-pan