Ciulama de pui

de Anamaria7 in Pui, 13 Sep 2011 | 4491 vizualizari

 

O mancare ataaat de gustoasaaa, reteta e de la mama si buni! Una dintre primele pe care m-au invatat sa le pregatesc acum multi ani :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui (cam orice in afara de piept)
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lgt boia
  • piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 2-3 lg ulei
  • 2-3 lg faina
  • 5-6 lg lapte
  • 4 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Ceapa tocata se caleste in ulei, apoi se adauga ardeiul cubulete si se lasa sa se inmoaie. Apoi se adauga carnea, se acopera cu apa si se pune capacul. Condimentam cu sare, piper si punem si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea e fiarta. Spre sfarsit punem usturoiul pisat.

Din faina si lapte facem un sos mai gros pe care il adaugam in oala amestecand continuu. Mai lasam sa clocoteasca un minut, timp in care amestecam mereu pana se ingroasa cat dorim, apoi oprim focul.

TIPS-URI

1

Se poate servi simplu, cu paine sau cu mamaliga.

2

Muraturi/salata obligatoriu! :D

3

Daca nu mai facem sosul putem sa o servim cu macaroane amestecate in sos. Acest preparat nu se mai numeste ciulama, ci papricas. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pui si ciuperci