Ciulama de pui

de mikidaniro in Pui, 10 Feb 2012 | 4985 vizualizari

 

O mancarica buna in orice moment al anului.Insotita de o mamaliguta este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g inimi si pipote
  • 250 g pui(piept si pulpe dezosate)
  • 50-75 g faina
  • 50 ml vin
  • 200 g smantana lichida
  • 1 ceapa
  • sare piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Punem la fiert pipotele, inimile si putina sare. In alt vas punem pulpele taiate bucati potrivite cu ceapa, putina sare si cateva boabe de piper. Intre timp curatam, spalam ciupercile si le taiem in patru.

Cand sunt fierte pipotele, inimile si pulpele le scoatem din supa intr-un vas, pastrand supa pentru sosul de ciulama. Ciupercile le punem intr-un vas cu putin ulei si le sotam cca 3-4 minute, apoi adaugam pulpele, pipotele, inimile si mai gatim 2-3 minute. Adaugam 50 ml vin si lasam sa scada bine.

Intre timp pana scade bine amestecul,ne apucam de sosul pt ciulama.Punem intr-o cratita faina si o cana de supa fierbinte ramasa,amestecam bine pana se formeaza o pasta mai consistenta,dupa aceea adaugam putin cate putin supa pana ajungem la consistenta dorita.

Lasam  la foc potrivit 5-6 minute,dupa care adaugam smantana si amestecul de carne cu ciuperci si mai lasam cca 2 min. amestecand frecvent.

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda cu mamaliguta.

RETETA IN IMAGINI

Ciulama de pui-0
Ciulama de pui-1
Ciulama de pui-2
Ciulama de pui-3

COMENTARII (18)

Lau

Lau 1

11.02.2012, 11:46

place

master

master 1

06.03.2012, 10:24

incep imediat sa o gatesc...si bineinteles cu mamaliguta...imi lasa gura apa

mikidaniro

mikidaniro 1

06.03.2012, 11:23

spor la treaba!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!