Ciulama de pui cu ciuperci

de laura_n in Pui, 26 Feb 2013 | 4026 vizualizari

 

O mancare tare buna, mie imi place foarte mult, cu mamaliguta calda si marar :) si cu muraturi ...:))

 

INGREDIENTE

  • un piept pui mai marisor
  • 300 gr ciuperci marisoare
  • un cub unt
  • o lingura faina
  • 1 cana lapte
  • o cutie 350 gr smantana grasa
  • sare
  • ulei masline
  • marar verde
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi).

Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei  masline si se rumenesc cubuletele de carne. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ciupercile si se calesc la foc iute. Se adauga sare si piper alb. Se dau deoparte.

In alta tigaie, topim un cub de unt, rumenim o lingura de faina si stingem cu o cana de lapte. Amestecam rapid sa nu formeze cocoloase si apoi adaugam smantana. Presaram un pic de sare si piper alb. Adaugam puiul cu ciuperci peste sos si mai lasam un pic sa fiarba la foc mic.

Servim cu mamaliguta calda si marar verde tocat proaspat peste ciulama. 

 

TIPS-URI

1

se poate adauga un pic de usturoi la carnita

2

ingredientele costa in jur de 20-22 lei

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciulama de pui cu ciuperci 207130
retete culinare - Ciulama de pui cu ciuperci 207131
retete culinare - Ciulama de pui cu ciuperci 207132
retete culinare - Ciulama de pui cu ciuperci 207133
retete culinare - Ciulama de pui cu ciuperci 207134

COMENTARII (34)

adry88 1

27.02.2013, 14:56

loredanaB 1

27.04.2013, 20:10

DAAA

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: