Ciulama de pui cu ciuperci

de simona72 in Pui, 18 Mar 2013 | 6189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 500 gr ciuperci(eu am avut o caserola de ciuperci in amestec:champinion, brune,pleurotus)
  • un praz nu prea mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ardei iute
  • 3-4 linguri vin alb
  • o ceasca de smantina
  • 2 cani apa
  • 2 lingurite pline amidon sau faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Carnea o spalam o uscam cu un servet, o taiem cuburi si o calim in ulei. Cind este usor rumenita pe toate partile adaugam prazul, usturoiul si ardeiul iute tocate fin. Lasam pe foc sa se inmoaie si legumele,adaugam vinul alb, mai lasam 2-3 minute si adaugam ciupercile taiate feliute, 2 cani apa si lasam la foc pina sunt fierte toate. Smantina o desfacem in putina apa rece, adaugam amidonul de porumb sau faina, eu l-am folosit pe primul, amestecam bine pina se dizolva acesta si punem peste ciulama.

Lasam pe foc aproximativ 5 minute pina se ingroasa, adaugam sare si piper dupa gust, iar la final patrunjel si marar proaspat tocat marunt. Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciulama de pui cu ciuperci-0
Ciulama de pui cu ciuperci-1
Ciulama de pui cu ciuperci-2
Ciulama de pui cu ciuperci-3
Ciulama de pui cu ciuperci-4

COMENTARII (24)

simona72 1

18.03.2013, 20:05

Sim0na 1

19.03.2013, 11:27

delicioasa! n-am mai facut de mult..

simona72 1

19.03.2013, 11:38

Multumesc Simo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20