Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

de Madelline in Pui, 5 Mar 2014 | 4852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate sau un piept
  • 10 ciupercute mici
  • 1 morcov mic
  • o ceapa
  • telina
  • o cana faina
  • putin unt sau ulei
  • o cescuta lapte sau smantana
  • sare,piper
  • patrunjel

MAMALIGA 2 pers:

  • o lg unt sau ulei
  • 750 ml apa
  • 6 lg malai
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta:

Punem la fiert 2L apa ,cand incepe sa clocoteasca punem carnea,sare si spumam bine,adaugam si legumele curatate si spalate taiate in 2.Lasam sa fiarba bine carnea impreuna cu legumele.

Dupa ce a fiert scoatem carnea,ciupercile, morcovul si le taiem mai mici.Apa in care au fiert o strecuram pt ciulama.

Intr-o cratita punem untul sau 3 lg de ulei ,lasam sa se incinga si adaugam faina.Amestecam bine si punem cu un polonic apa in care a fiert carnea ,cate un polonic si amestecam bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase,cam 13 15 polonice am pus.

Cand incepe sa se ingroasa ca o budinca punem sare,piper si adaugam carnea taiata marunt si ciupercile(eu am pus si morcovii taiati rondele).

Putem sa punem si o cescuta de lapte sau smantana pt o culoare mai deschisa.

Mai lasam cam 15 min sa fiarba bine dupa ce am pus carnea.

Se serveste cu mamaliguta.

Mamaliga:

Se pune pe foc apa cu putina sare,unt sau ulei.

Punem si 3 lg de malai in apa calda(nu trebuie sa clocoteasca pt ca o sa se formeze cocoloase).

Amestecam f bine cu telul cam 5-7 min pana incepe sa se ingroase,mai adaugam si restul de malai si amestecam bine.Lasam la fiarba cam 7 8 minute si cand incepe sa se desprinda singura dupa margini inseamna ca e gata.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu piept de pui