Ciuperci cu mamaliguta la cuptor

de biancas76 in Mancaruri de post, 24 Iun 2010 | 9342 vizualizari

 

O mancare foarte buna. Multumesc Tavi de reteta,.

 

INGREDIENTE

  • 700 g ciuperci ( am pus champinion alb, brun si ciuperci pleurotus)
  • 1 pachet faina mamaliga
  • 2 cepe
  • 1 capatana mica usturoi
  • patrunjel
  • marar
  • condiment din ciuperci (ciuperci uscate si pisate -optional)
  • putin delikat (knor)
  • ulei de masline
  • 200 g amestec de cascaval si feta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu mamaliguta la cuptor:

Cuptorul se aprinde si se lasa sa se incalzeasca.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o tigaie la calit in putin ulei. Cand e calita asa sticloasa se adauga ciupercile taiata marunt. Se adauga putin delikat si sare, condiment din ciuperci si se amesteca pana cand apa ce au lasat-o scade. Intre timp punem apa la foc si preparam mamaliga cum obisnuiti sa nu fie foarte tare.
Peste ciuperci se adauga usturoiul pisat, apoi patrunjelul si mararul tocat si se mai amesteca bine si se stinge focul.
Pe masa se pun toate ingredientele pe care le vom folosi, adica mamaliga, ciupercile si un vas in care trebuie sa formam straturi din mamaliga si ciuperci.Intr-o cratita am folosit eu se unde fundul ei cu putin ulei peste care se pune un strat de mamaliga. Apoi am pus un strat de cascaval si feta ras dupa care am adaugat ciupercile. Am facut patru straturi, ultimul fiind de mamaliga iar deasupra cascavalul.Se da la cuptor pentru 30 minute.
Se scoate afara cand s-a rumenit si se taie cu grija sau se ia cu o paleta.
Se presara patrunjel tocat peste si pentru un plus de gust am folosit si smantana:))
O bunatate de mancare!!! Nu credeam sa fie asa de buna dar m-am inselat.Merita incercata!!! Mesenii mei au fost tare incantati de mancarea asta:))
Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu mamaliguta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci pleurotus, cu mamaliguta