Ciuperci cu oua la cuptor

de alice_ciobanu in Mancaruri de legume, 16 Aug 2012 | 7863 vizualizari

 

Tineti minte ca v-am mai povestit eu pe aici pe blog, cand am facut spumoasele alea de Prajiturici cu crema de branza si zmeura, sa nu aruncati galbenusurile de la oua? Ei bine da. Adica mai bine zis le-am aruncat in niste ciuperci, ametecate cu putintica ceapa si branzica telemea si ... la cuptor cu ele. Ce a iesit? O minunatie. te lingi pe degete, spui saru'mana pentru masa si mai ceri o portie. Pe bune

 

INGREDIENTE

  • 10 galbenusuri
  • 1 kg ciuperci champignon
  • o ceapa mare
  • 200 gr telemea
  • unt si malai pentru tapetat tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu oua la cuptor:

Asadar luati galbenusurile de ou, in cazul asta fusera 10, dar voi folositi fix cate va lasa inima si portofelul. Sau si mai bine dupa ce va delectati  cu albusurile facute spuma pentru minunatele alea de prajiturici, urmati exemplul meu si folositi-le cu ingredere pentru procedeul descris aici. n-o sa va para rau...cu 10 oo! (oua) aveti parte de una din cele mai tari aventuri culinare din viata voastra :D e prea mult spus?...poate, but who cares? :)

So, ...revedind, luati gabenusurile si zbateti-le de le vine rau , transformandu-le intr-o chestiune fluida. Adaugati putintica sare si lasati la hodinit. 

Separat taiati ciupercile felii groase si aruncati-le intr-o tigaie, in care ati calit o ceapa mare taiata marunt. Lasati-le acolo la sotat. Nu le tineti mult pe foc. Se vor flescai, va iesi din ele toata apa si ...trash. Asa ca le invatiti de doua trei ori in tigaia aia incinsa dupa care le rasturnati peste galbenusuri. Amestecati bine. 

Tot amestecul asta il turnati apoi intr-o tava de  tarta tapetata bine cu unt si malai. Nivelati si dati la cuptor. Coaceti la foc potrivit pana incepe a se ingheca galbenusul.

Cand vedeti ca e aproape gata, presarati pe mijloc telemeaua rasa pe razatoarea mare. Mai lasati apoi la cuptor cateva minute, vreo 8 maxim si ....savurati. Perfecta!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu oua la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

- Andreea - 1

18.08.2012, 11:33

am facut si eu.dar inloc de telemea am folosit cascaval...intr-adevar foarte bun...

Lau 1

19.08.2012, 16:29

place

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon umplute la cuptor