Ciuperci gratinate

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2012 | 2993 vizualizari

 

o reteta care o fac pentru prima data,dar este foarte delicioasa,am gasit-o intr-o revista.si normal ca am mai modificat cate ceva

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 500 g ciuperci
  • putin vin alb
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 100g cascaval
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • sare,piper
  • unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci gratinate:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute.

Intre timp curatam ciuperciile de pielita, se spala cu apa rece si se taie felii subtiri si se pun la calit in uleiul de masline si se stinge cu vinul alb, se lasa 10 minute pana scade zeama.

Intr-un castron se amesteca ouale cu smantana,s e adauga usturoiul zdrobit si cascavalul ras, iar la sfarsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cartofii se curata de coaja si se taie rondele.

Intr-o tigaie rotunda sau intr-un vas termorezistent se pune putin unt, l-am lasat 1 minut sa se topeasca si l-am intins peste tot. Se adauga un rand de cartofi, deasupra se pun ciuperci, mai adaugam un rand de cartofi, iar ultimul rand trebuie sa fie neaparat de ciuperci. Deasupra adaugam sosul format din smantana si restul ingredientelor, se adauga cateva feliute de unt si se da la cuptor timp de 35-40 minute.

Se serveste cu smantana

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciuperci gratinate 161127
retete culinare - Ciuperci gratinate 161128
retete culinare - Ciuperci gratinate 161129
retete culinare - Ciuperci gratinate 161130
retete culinare - Ciuperci gratinate 161131
retete culinare - Ciuperci gratinate 161132

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

06.05.2012, 21:59

mersi alinutza

ancutaCH 1

04.06.2012, 19:05

yammyy....ispititoare

Bya Ralu 1

04.06.2012, 20:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55