Ciuperci la ceaun cu mamaliga

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Noi 2010 | 18171 vizualizari

 

Poate pentru ca este o toamna tarzie si capricioasa, poate pentru ca imi e dor mereu, inainte de caderea primei zapezi ,de copilarie….nu stiu exact motivul … dar in aceste zile am cautat sa regasesc gustul bucatelor mancate in copilarie si care mi-au ramas in minte . Asa ca azi va fi mancare de ciuperci facuta la ceaun cu mamaliga calda.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de 500 grame de ciuperci champinion spalate si taiete lamele fine,
  • o ceapa mica tocata fin,
  • o lingurita de boia,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete mici ( imi place mie cum rasare intre ele ),
  • un cub de legume natural facut de mine  
  • o lingura de ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • o lingura de smantana,
  • o lingurita de faina si putin lapte rece
  • atrunjel proaspat maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la ceaun cu mamaliga:

Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper  si ciupercile.

 Le lasam cateva minute sa se caleasca in sucul propriu si apoi adaugam o cescuta de apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute , amestecand din cand in cand.

  Dupa ce s-au facut ciupercile si a scazut apa mai dregem cu condimente daca trebuie, adaugam lingura de smantana si turnam peste ciuperci  lingurita de faina amestecata in prealabil cu o jumatate de cescuta de lapte rece ca sa avem un sos mai dens.  Amestecam cu grija, stingem focul si adaugam patrunjelul maruntit. Se serveste calda cu mamaliga….este un deliciu pe cat de simplu pe atat de aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la ceaun cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kukibella 1

27.11.2012, 12:23

delicioase

cristeena20 1

27.11.2012, 12:28

mmmmmmmmmm--...nu e corect!!!!!arata super!!si eu vreau

Bya Ralu 1

22.03.2013, 14:02

ce bun!yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de broccoli (de post)