Ciuperci la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 5455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci (palariutele si piciorusele)
  • 3 cartofi noi (potriviti ca marime)
  • 50 gr. margarina
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 linguri smantana+2 catei de usturoi+1 legatura de marar verde pentru sos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la cuptor:

Spalam ciupercutele, le curatam si desprindem coditele.

Curatam si spalam cartofii, ii dam pe razatoare (folosim partea cu ochiuri mari).

Ungem o forma termorezistenta cu margarina, asezam cartofii rasi, tocam coditele ciupercutelor si le asezam deasupra cartofilor apoi condimentam dupa gust. Deasupra asezam palariutele ciupercilor , mie mi-au mai ramas vreo trei care nu mi-au incaput in forma, le-am tocat si le-am asezat deasupra palarioarelor. Presaram parmezanul, mai adaugam putina sare si piper sa se condimenteze si palariutele si acoperim vasul si staniol sau cu un capac.

Introducem vasul la cuptor la temperatura de 180 grade pana scade toata apa lasata de ciuperci. La final scoatem capacul pentru a lasa mancarea sa se rumeneasca (cca 5 minute).

Intre timp preparam sosul. Adaugam in smantana cateii de usturoi pisati si mararul verde tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute pariziene - a la Giada