Ciuperci marocane cu cus cus

de Toamna07 in Mancaruri de post, 15 Iul 2013 | 2171 vizualizari

 

Un deliciu vegetarian plin de savoare din bucataria marocana!

 

INGREDIENTE

  • 400 g de rosii,tocate
  • 400 g naut fiert,scurs
  • 200 g cuscus
  • 50 g prune uscate,taiate cuburi
  • 1 ceapa rosie,taiata felii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita chimion macinat
  • fulgi de chilli(optional)
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de miere lichida
  • patrunjel tocat grosier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci marocane cu cus cus:

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac.

2.Intre timp,se amesteca intr-un bol cuscusul cu prunele uscate,sare,piper,chilli.Se toarna 300 ml de apa clocotita deasupra,se amesteca usor,apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se patrunda cam 7 minute sau pana se inmoaie cuscusul si se rehidrateaza prunele.

3.Pentru servit,se desfac boabele de cuscus cu o furculita,se amesteca cu patrunjelul si se toarna deasupra amestecul de ciuperci si naut.

Delicios! Va doresc pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciuperci marocane cu cus cus-0
Ciuperci marocane cu cus cus-1
Ciuperci marocane cu cus cus-2

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

15.07.2013, 19:24

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.07.2013, 19:37

foarte bun

Toamna07

Toamna07 1

22.07.2013, 17:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!