Ciuperci murate

de Mitinita in Muraturi, 22 Mar 2011 | 40760 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-un nr din Pofta buna!Interesante si bune! Lichidul mentionat in reteta nu a fost de ajuns,asa ca am mai adaugat apa si a fost numai bine,astfel gustul nu a fost prea acru.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
  • 1 pahar otet din vin alb
  • 3 linguri sare neiodata
  • 2 lingurite boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de ienihabar
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • crengute de marar
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci murate:

Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.

Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.

Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.

Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.

Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci murate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

aziz 1

23.03.2011, 11:12

adina sa vz cum da la o masa festiva linga o friptura ;am in cap imaginea de 10 ani de gust o sa probezi tu si o sa-mi spui

Mitinita 1

23.03.2011, 11:15

mona,eu-s moarta dupa muraturile arabesti...cand am fost la sot ma plimbam ca nebuna printre muraturi...cand eram in Japonia se minunau japonezii ca le mancam toate acriturile. si sunt total diferite

aziz 1

23.03.2011, 11:27

arabii cu iute iar japonezii cu iute dulce nu?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de lasagna de post