Ciuperci murate

de -Miti- in Muraturi, 22 Mar 2011 | 21488 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-un nr din Pofta buna!Interesante si bune! Lichidul mentionat in reteta nu a fost de ajuns,asa ca am mai adaugat apa si a fost numai bine,astfel gustul nu a fost prea acru.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
  • 1 pahar otet din vin alb
  • 3 linguri sare neiodata
  • 2 lingurite boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de ienihabar
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • crengute de marar
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci murate:

Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.

Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.

Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.

Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.

Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.

 

 

COMENTARII (21)

aziz 1

23.03.2011, 11:12

adina sa vz cum da la o masa festiva linga o friptura ;am in cap imaginea de 10 ani de gust o sa probezi tu si o sa-mi spui

-Miti- 1

23.03.2011, 11:15

mona,eu-s moarta dupa muraturile arabesti...cand am fost la sot ma plimbam ca nebuna printre muraturi...cand eram in Japonia se minunau japonezii ca le mancam toate acriturile. si sunt total diferite

aziz 1

23.03.2011, 11:27

arabii cu iute iar japonezii cu iute dulce nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D