Ciuperci pleurotus cu legume de post

de Bya Ralu in Mancaruri de post, 4 Mai 2013 | 3989 vizualizari

 

o mancarica foarte buna si foarte usoara pentru post

 

INGREDIENTE

  • 1 tava de pleurotus
  • 1 lingura de orez
  • 1 morcov
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • telina
  • marar
  • ulei de masline
  • vegeta,piper alb,boia dulce,ghimbir si curcuma
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu legume de post:

Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline.

Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie fasii potrivite (fiecare cum doreste) si se pun in tigaie. Orezul se clateste, se strecoara de apa si se adauga in tigaie.

Se adauga condimentele, se pune 1 pahar de apa si se lasa la foc mic sa scada. Se adauga vinul alb, iar cand e aproape gata se pune usturoiul taiat feliute subtiri si mararul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

usturoiul se adauga la sfarsit pentru a avea o aroma mai buna.

2

orezul se spala inainte pentru a nu fi murdar

RETETA IN IMAGINI

Ciuperci pleurotus cu legume de post-0
Ciuperci pleurotus cu legume de post-1
Ciuperci pleurotus cu legume de post-2
Ciuperci pleurotus cu legume de post-3
Ciuperci pleurotus cu legume de post-4

COMENTARII (26)

babi5 1

04.05.2013, 22:12

Sim0na 1

04.05.2013, 22:20

bune ciupercutele!

Bya Ralu 1

04.05.2013, 22:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04