Ciuperci pleurotus garnitura

de Ana_O in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 8403 vizualizari

 

Am gasit la oferta niste ciuperci pleurotus si, desi nu prea stiam cum se gatesc, parfumul lor m-a imbiat sa le cumpar. A iesit o garnitura super pentru o friptura de vita.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de kg ciuperci pleurotus
  • ulei de masline
  • 250 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus garnitura:

Am taiat ciupercile fasii, le-am pus la bait intr-un castron cu vinul, uleiul de masline si sarea cam 20 de minute. Le-am turnat apoi intr-o cratita incapatoare cu tot sucul si am dat focul tare, acoperind cu un capac. Vor lasa multa zeama si asta e bine caci se vor inmuia bine. La sfarsit am luat capacul si am pus cateii de usturoi strivitii si am lasat sa se evapore sucul, prajindu-le putin. Inainte sa le asez pe farfurie ca  garnitura, le-am stropit in oala cu inca putin vin alb.

Asta a fost cel mai simplu mod in care m-am gandit eu sa le fac. Isi pastreaza foarte bine mirosul si savoarea.

TIPS-URI

1

Puteti stropi la final cu zeama de lamaie, pentru a mai atenua putin gustul puternic de ciuperci, care nu pica bine tuturor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus garnitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (9)

mihaelam90 1

20.12.2013, 15:47

Dalii 1

17.04.2014, 10:54

In vin si ulei se pot lasa ciupercile si mai mult de 20 de min?

Dalii 1

17.04.2014, 13:08

a iesit genial multumesc pentru aceasta idee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sotate