Ciuperci pleurotus in sos cremos

de katty in Mancaruri de legume, 18 Apr 2021 | 3383 vizualizari

 

De  cevca vreme imi sta gandul la niste ciuperci pleurotus.Initial am vrut sa le trag pur si simplu la tigaie , dar intre timp m-am razgandit si le-am facut un sos cremos cu iaurt grecesc si  crema de branza.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 30 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 150 gr iaut in stil grecesc 10% grasime
  • 50 gr branza Philadelphia
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • marar verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus in sos cremos:

Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin.

Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie. Daca este nevoie putem sa mai picuram putina apa.

Cand ciupercile incep sa se inmoaie, adaugam ceapa tocata fin si putina sare Lasam sa se rumeneasca usor ciupercile impreuna cu ceapa. Amestecam amidonul cu laptele si turnam peste ciuperci. Adaugam piperul si rozmarinul. Fierbem pana sosul se leaga bine. Adaugam iaurtul si crema de branza si omogenizam bine.

Potrivim de sare.

Lasam la foc pana la primul clocot. Adaugam mararul si oprim focul. Servim ciupercile cu mamaliga sau cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus in sos cremos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi