Ciuperci si broccoli in sos de soia

de mirela0911 in Mancaruri de post, 25 Mar 2016 | 5205 vizualizari

 

Am gatit acest fel de mancare pentru o zi de post. M-am inspirat de pe internet si am gatit-o cu ce am avut eu la indemana. A iesit o mancare delicioasa, chiar daca nu are si carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 buchet brocoli
  • 4 ciuperci champignons
  • 1 ceapa alba medie
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg rasa de faina
  • 2 lg sos de soia
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lgt miere de albine
  • 1/2 lgt pudra de ghimbir
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cana apa
  • sare optional
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci si broccoli in sos de soia:

Pentru inceput pregatim toate ingredientele pentru a le avea la indemana, deoarece se lucreaza foarte repede, la foc iute si timp scurt.

Brocoli se rupe in buchetele mici si se spala bine. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie in patru, apoi felii.

Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel faina, sosul de soia, mierea, uleiul de masline, pudra de ghimbir si apa. Se lasa deoparte.

Se ia o cratita antiaderenta, se pune uleiul de masline si se aseaza pe foc iute. Cand s-a incins uleiul, se pun legumele: brocoli, ciupercile si ceapa. Se amesteca continuu pentru a se cali, timp de 4-5 minute. Se amesteca din nou in bolul cu sos de soia apoi se toarna peste legume, amestecand continuu, timp de 2 minute. Se va forma un sos. Se acopera cratita pret de inca 2-3 minute, dupa care se ia de pe foc.

Se scoate mancarea intr-un bol, se presara deasupra seminte de susan apoi se serveste.

Pofa buna!

TIPS-URI

1

Este de preferat sa se foloseasca o tigaie wok.

2

Se poate servi si cu carne de pui, prajita in acelasi fel, adica la foc iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci si broccoli in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 09:01

trebuie sa o incerc si eu

mirela0911 1

27.03.2016, 19:11

Geanina87 1

28.03.2016, 12:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Hummus cu leurda