Ciuperci sote cu ficat prajit

de Ela68 in Ficat, 31 Oct 2012 | 2875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 2-3 fire ceapa verde ( iarna folosim ceapa uscata)
  • 2-3 fire usturoi verde, sau 2-3 catei
  • piper negru, sare
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5-6 linguri ulei masline sau 100 gr unt
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci sote cu ficat prajit:

Spalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase.

Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc iute. Cand incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplsul de lichid, astfel incat sa nu asteptam sa se evapore singur, ciupercile devenind in felul acesta inchise la culoare .Adaugam apoi sarea,  ceapa si usturoiul taiate felii subtiri si mai lasam 3-4 minute pana se calesc.

Adaugam vinul, tocam mararul si patrunjelul si le adaugam impreuna cu piperul

Eventual mai potrivim de sare si lasam pana se evapora tot sucul.

Se pot servi si simple.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciuperci sote cu ficat prajit-0
Ciuperci sote cu ficat prajit-1
Ciuperci sote cu ficat prajit-2
Ciuperci sote cu ficat prajit-3
Ciuperci sote cu ficat prajit-4

COMENTARII (19)

Ela68

Ela68 1

01.11.2012, 19:35

ficat de vita, nu stiu daca am specificat !

andreea_angelo

andreea_angelo 1

14.11.2012, 20:37

ce imi plac ciupercile,gatite in toate felurile

Ela68

Ela68 1

14.11.2012, 21:22

si mie ! mai ales cele umplute !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!