Ciuperci umplute

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2010 | 6826 vizualizari

 

Mi-a ramas prin frigider o bucatica de salam de Sibiu care, statea de ceva vreme pe-a colo si acum , i-am venit de “hac”. Am “confectionat” aceste ciupercute, care sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 8 ciuperci mari
  • 100g salam (poate fi de oricare)
  • 100g branza topita
  • 100g cascaval
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • Sare
  • Piper
  • Marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Spalam ciupercile, le indepartam piciorusele, le saram si le lasam 10’, pe un prosop de hartie. Intre timp, curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul, taiem in cubulete, salamul si piciorusele ciupercilor. Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei, cand s-a incins, adaugam ceapa si usturoiul, apoi ciupercile taiate si salamu si lasam 2-3 minute la calit. Luam tigaia de pe foc, adaugam ouale si jumatate din branza topita, sare, piper si amestecam totul bine. Trecem ciupercile pe sub un jet de apa, pentru a indeparta excesul de sare, punem in fiecare ciupercuta cate putina branza topita, apoi umplem cu compozitia de mai sus. Acoperim fiecare ciuperca, cu cascaval ras, in pic de smantana si o frunzulita de marar. Pregatim o tava, cu hartie de copt, asezam ciupercile, le stropim cu restul de ulei si le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45’. Se pot servi calde sau reci deopotriva, ca fel principal sau aperitiv. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu peste