Ciuperci umplute

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2012 | 1915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 - 15 ciuperci (champignon)
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • branza de burduf (mai tare si veche)
  • sare, piper
  • ulei de masline, ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Rupem coditele ciupercilor de la baza, curatam ciupercile de pielita apoi spalam palarioale si coditele (spalat = doar trecute repede sub jet de apa rece, apoi sterse putin).

Tocam coditele, ceapa, usturoiul si patrunjelul verde. Rosia o spalam, stergem si ii taiem cele patru laturi, le vom folosi pe post de palarioare (design) pentru patru ciuperci. Restul de rosie o tocam.

Calim ceapa, usturoiul in putin ulei de masline, apoi adaugam coditele tocate, bucatelele de rosii. Nu trebuie adaugat apa, coditele si bucatelele de rosii vor lasa suficienta zeama pentru a se inmuia totul. Timp de calire 5 minute, la sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat, sare, piper.

Asezam palarioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si umplem palarioarele cu aceasta compozitie, punem cate o bucatica de branza, respectiv  palarioarele de rosii. Stropim totul cu ulei din floarea soarelui. 

Timp de coacere: 40-45 minute (foc mediu spre tare).

 

RETETA IN IMAGINI

Ciuperci umplute-0
Ciuperci umplute-1
Ciuperci umplute-2
Ciuperci umplute-3
Ciuperci umplute-4
Ciuperci umplute-5
Ciuperci umplute-6
Ciuperci umplute-7
Ciuperci umplute-8
Ciuperci umplute-9
Ciuperci umplute-10

COMENTARII (26)

Bunica

Bunica 1

20.08.2012, 09:31

Placeeee!

Sim0na

Sim0na 1

20.08.2012, 10:47

Bune rau!!!

mena29

mena29 1

20.08.2012, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!