Ciuperci umplute cu creier

de katty in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2016 | 468 vizualizari

 

Va plac ciupercile? Si  mie.As manca 365 zile din an in orice combinatie.

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ciuperci mari
  • 500 gr creier de porc
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • pier negru macinat
  • 150 gr cascaval ras
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu creier:

Spalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi  le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam piciorusele tocate. Lasam amestecul la racit.  Creierul il curatam de pielite si il tinem cel putin o ora in apa rece, dupa care il scurgem si il oparim pentru cateva minute in apa cu putina sare. Il scoatem si il tocam marunt, apoi il amestecam cu ceapa si piciorusele ciupercilor calite, sare si piper macinat.Presaram cate putina sare in palariile ciupercilor. Umplem palariile  cu amestecul format. Asezam ciupercile intr-o tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 de minute. Presaram cascavalul ras deasupra si mai lasam 5 minute sa se rumeneasca. Servim ciupercile calde sau reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciuperci umplute cu creier 420557
retete culinare - Ciuperci umplute cu creier 420558

COMENTARII (10)

Gicuta69 1

03.01.2016, 18:42

MotanLaOale 1

04.01.2016, 09:02

miki_a 1

04.01.2016, 11:57

Imi plac ciupercile, mai putin creierul, dar o data pe an (cel mult de doua ori tot mananc)! Am sa incerc si reteta ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S