Ciuperci umplute în vas Zepter

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2013 | 6259 vizualizari

 

Un vas Zepter, aduce mult confort, economii și siguranța preparării corecte a hranei cea de toate zilele. Faptul că prepararea mâncărurilor, în vasele Zepter, păstrează fibrele, vitaminele, mineralele, proteinele în proporție foarte mare, (gust, miros, culoare, formă, aproape de natural!) mi-a stârnit curiozitatea șă încerc preparate ce le pregătesc în oală, tigaia obișnuită sau la cuptor! Așa că am început cum se cuvine cu un aperitiv ;)

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champignon 10 bucăți,
  • șuncă de praga,
  • brânză Islos,
  • mărar verde,
  • roșie 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute în vas Zepter:

După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier, zing, magneziu, potasiu, fosfor, selenium, protein și fibre ;) Pe lângă faptul că sunt gustoase,  asigură un aport redus de calorii,  sunt un excelent aliment pentru diabetic și un bun aliment în curele de slăbire.

Câteva beneficii ale ciupercilor:

 -leac împotrivă cancerului

 - previn oboseală și anxietatea

 - întăresc sistemul imunitar

 - protejează vezică ( datorită seleniului conținut )

 - combate radicalii liberi

 - stimulează metabolismul.

Vasul Zepter, din dotare, se pune gol la foc mediu spre mare, acoperit cu capac lăsându-se să se încălzească până când acul indicator de la termocontrol intră în zona verde (cca. 3- 4 minute ).

Între timp ciupercile se spăla, se curată de pielița cu care sunt acoperite ( unele persoane nu le curăță), se pun câteva picături de ulei, se sărează ușor, apoi se pun cubulețe de șuncă de Praga, o bucățică de telemea de Islos, de la Milkana, puțin mărar și un cubuleț de roșie. După ce s-a încins vasul, se pun ciupercuțele cât să încapă la baza vasului, se acoperă imediat cu capacul, imediat vor ișei aburi din vas. Atenție trebuie să fiți rapizi;) La frigere trebuie să iasă aburi doar 1-2 minute, apoi se oprește focul. Se lasă deoparte cca. 10 minute cu acoperite cu capacul. Acesta e secretul vaselelor Zepeter! Totul se prepară rapid, sănătos, fără consum mare de energie;)  

Se păstrează forma ciupercilor, deoarece nu se distrug fibrele, vor fi crocante și sănătoase!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute în vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)