Ciuperci umplute în vas Zepter

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2013 | 3651 vizualizari

 

Un vas Zepter, aduce mult confort, economii și siguranța preparării corecte a hranei cea de toate zilele. Faptul că prepararea mâncărurilor, în vasele Zepter, păstrează fibrele, vitaminele, mineralele, proteinele în proporție foarte mare, (gust, miros, culoare, formă, aproape de natural!) mi-a stârnit curiozitatea șă încerc preparate ce le pregătesc în oală, tigaia obișnuită sau la cuptor! Așa că am început cum se cuvine cu un aperitiv ;)

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champignon 10 bucăți,
  • șuncă de praga,
  • brânză Islos,
  • mărar verde,
  • roșie 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute în vas Zepter:

După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier, zing, magneziu, potasiu, fosfor, selenium, protein și fibre ;) Pe lângă faptul că sunt gustoase,  asigură un aport redus de calorii,  sunt un excelent aliment pentru diabetic și un bun aliment în curele de slăbire.

Câteva beneficii ale ciupercilor:

 -leac împotrivă cancerului

 - previn oboseală și anxietatea

 - întăresc sistemul imunitar

 - protejează vezică ( datorită seleniului conținut )

 - combate radicalii liberi

 - stimulează metabolismul.

Vasul Zepter, din dotare, se pune gol la foc mediu spre mare, acoperit cu capac lăsându-se să se încălzească până când acul indicator de la termocontrol intră în zona verde (cca. 3- 4 minute ).

Între timp ciupercile se spăla, se curată de pielița cu care sunt acoperite ( unele persoane nu le curăță), se pun câteva picături de ulei, se sărează ușor, apoi se pun cubulețe de șuncă de Praga, o bucățică de telemea de Islos, de la Milkana, puțin mărar și un cubuleț de roșie. După ce s-a încins vasul, se pun ciupercuțele cât să încapă la baza vasului, se acoperă imediat cu capacul, imediat vor ișei aburi din vas. Atenție trebuie să fiți rapizi;) La frigere trebuie să iasă aburi doar 1-2 minute, apoi se oprește focul. Se lasă deoparte cca. 10 minute cu acoperite cu capacul. Acesta e secretul vaselelor Zepeter! Totul se prepară rapid, sănătos, fără consum mare de energie;)  

Se păstrează forma ciupercilor, deoarece nu se distrug fibrele, vor fi crocante și sănătoase!

  

 

RETETA IN IMAGINI

Ciuperci umplute  în vas Zepter-0
Ciuperci umplute  în vas Zepter-1
Ciuperci umplute  în vas Zepter-2
Ciuperci umplute  în vas Zepter-3
Ciuperci umplute  în vas Zepter-4
Ciuperci umplute  în vas Zepter-5
Ciuperci umplute  în vas Zepter-6
Ciuperci umplute  în vas Zepter-7
Ciuperci umplute  în vas Zepter-8
Ciuperci umplute  în vas Zepter-9
Ciuperci umplute  în vas Zepter-10
Ciuperci umplute  în vas Zepter-11
Ciuperci umplute  în vas Zepter-12

COMENTARII (26)

Mihaela11_jo 1

04.09.2013, 21:36

mena29 1

23.01.2014, 12:35

Imi plac muuult ciupercile umplute!

Pushaa 1

05.03.2014, 13:16

super bune!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41