Ciuperci umplute (la cuptor)

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2011 | 6671 vizualizari

 

Iata , mai postez si eu cate ceva . Tot este urat afara dupa ploile astea , s-a racorit nitel , nu c-as da drumul cuptorului din bucataria casei , dar si afara era criminal de cald ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g specialitate porc , sau carne tocata
  • concentrat de legume sau sare
  • cascaval felii , sau branza topita felii
  • piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri de ulei ptr calit
  • zeama de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute (la cuptor):

Se spala si se curata ciupercile fara a li se inlatura pielita palariei , se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama unei lamai , ptr a-si pastra culoarea . Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt , impreuna cu coditele ciupercilor si toate se dau la calit cateva minute , intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei ; se adauga si specialitatea de porc (carnea tocata) si se continua calirea pana la evaporarea apei lasata de codite . Se potriveste totul , de sare si piper .

Palariile ciupercilor umplute cu aceasta compozitie se aseaza intr-o tava , stropita cu un pic de ulei si se da la cuptorul praincalzit ptr 50 de minute , la 180 de grade . La terminarea timpului de coacere , se adauga feliile de cascaval pe fiecare ciuperca .

Se servesc alaturi de rosii feliate .Sunt delicioase (zic , io ... sunt bunute si reci )

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciuperci umplute (la cuptor) 117374
retete culinare - Ciuperci umplute (la cuptor) 117375
retete culinare - Ciuperci umplute (la cuptor) 117376

COMENTARII (61)

DIANA B 1

31.07.2013, 12:37

Bya ,

babi5 1

12.12.2014, 20:31

DIANA B 1

13.12.2014, 10:33

Babi5 , ms frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55