Clafoutis cu capsune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 1000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsune
  • 16 linguri cu faina
  • 8 linguri cu zahar
  • 600 ml lapte proaspat
  • 6 oua mari
  • 2 linguri cu unt pentru uns tava
  • coaja rasa de la o portocala
  • optional: esente de rom si/sau vanilie
  • zahar tos pentru pudrat clafoutis
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu capsune:

Mixam ouale impreuna cu cele 8  linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala.

Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform capsunele.

Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste capsune.

Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii.

Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem presara zaharul tos.

Se serveste rece. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Personal evit pe cat de mult posibil folosirea esentelor artificiale. De aceea recurg la coaja rasa de portocala sau lamaie, dar si la frunzulite proaspete de menta, la scortisoara sau orice se preteaza desertului in cauza.

2

Dex-ul accepta ambele forme "capsuni/capsune"

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu capsune-0
Clafoutis cu capsune-1
Clafoutis cu capsune-2
Clafoutis cu capsune-3
Clafoutis cu capsune-4
Clafoutis cu capsune-5
Clafoutis cu capsune-6
Clafoutis cu capsune-7
Clafoutis cu capsune-8
Clafoutis cu capsune-9

COMENTARII (26)

mirela0911

mirela0911 1

07.06.2015, 14:30

Ce-mi place!

Rux

Rux 1

10.06.2015, 19:30

Arata incredibil! Imi place mult Dya scumpa!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

10.06.2015, 22:28

Va multumesc si va pup cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24