Clafoutis cu cirese

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 21 Aug 2013 | 1820 vizualizari

 

Pentru prima inceracre sunt multumita de cum a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • 600 g cirese sau/si visine fara samburi
  • 4 oua
  • 170 ml lapte
  • 150 g faina
  • 150g zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu smantana
  • esente de vanilie dupa gust
  • 100 g unt pentru a unge forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Dupa ce am spalat ciresele si/sau visinele, le lasam sa se scurga bine de apa, le scoatem samburii si le asezam uniform intr-o tava unsa cu unt. Separat, mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand  acesta din urma s-a topit complet, adaugam faina cernuta, amestecand usor pana ce compozitia se omogenizeaza. Punem apoi si restul de ingrediente, compozitia obtinuta in final fiind asemenea celei pentru clatite. O turnam peste fructe si o dam la cuptor, incalzit in prealabil, pana ce trece testul scobitorii.

Presaram cele 2 linguri de zahar tos si o servim cu pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu cirese-0
Clafoutis cu cirese-1
Clafoutis cu cirese-2
Clafoutis cu cirese-3
Clafoutis cu cirese-4
Clafoutis cu cirese-5
Clafoutis cu cirese-6
Clafoutis cu cirese-7
Clafoutis cu cirese-8
Clafoutis cu cirese-9
Clafoutis cu cirese-10
Clafoutis cu cirese-11

COMENTARII (33)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

21.08.2013, 22:00

Mie mi-a placut Rocsi!

 Lavinia

Lavinia 1

21.08.2013, 22:10

Bun ,bun w

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

21.08.2013, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!