Clafoutis cu cirese

de T I M E A in Dulciuri, 24 Iun 2014 | 2064 vizualizari

 

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e asa un desert de vara light si racoritor. Pentru cei interesati: http://en.wikipedia.org/wiki/Clafoutis

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr cirese
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara)

Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie.

Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.

Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe o farfurie, o  pudram cu zahar pudra si servim.

Si asta a fost tot!

 

TIPS-URI

1

E perfect cu fructe proaspete dar merge si cu fructe congelate

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu cirese-0
Clafoutis cu cirese-1
Clafoutis cu cirese-2
Clafoutis cu cirese-3
Clafoutis cu cirese-4
Clafoutis cu cirese-5
Clafoutis cu cirese-6
Clafoutis cu cirese-7
Clafoutis cu cirese-8
Clafoutis cu cirese-9
Clafoutis cu cirese-10

COMENTARII (34)

simona72

simona72 1

25.06.2014, 15:03

Supeeeer! Il fac si eu zilele astea...

T I M E A

T I M E A 1

25.06.2014, 22:27

Multumesc fetelor, ma bucur mult ca va place

T I M E A

T I M E A 1

25.06.2014, 22:27

Cristina am vazut si la tine ce frumos ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!