Clafoutis cu mere

de -Miti- in Prajituri, 20 Ian 2011 | 2968 vizualizari

 

M-am orientat spre Franta cu unul dintre deserturile mele preferate: e gustos si rapid,exact cum imi place mie. Si mai are si calorii putine. 200 calorii pe felie.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cup zahar
  • 1/4 cup faina
  • 2 oua
  • 1 cup lapte
  • 400 gr mere,taiate felii
  • 2 lingurite scortisoara ptr deasupra
  • 2 lingurite zahar pudra ptr deasupra
  • optional:stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu mere:

Da drumul la cuptor.

Amesteca zaharul si faina intr-un bol.

Bate ouale cu laptele.

Combina amestecul de lapte si oua cu cel de faina cu zahar.

Se unge cu ulei si tapeteaza cu faina forma pentru cuptor.

Se adauga feliile de mar.

Se toarna deasupra merelor compozitia.

Se presara cu scortisoara.

Se da la cuptor cam 25 minute sau pana cand nu mai joaca la mijloc.

Lasa-l sa se raceasca 5 minute.

Se presara zahar pudra si se serveste cald sau rece.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clafoutis cu mere 79418
retete culinare - Clafoutis cu mere 79419

COMENTARII (17)

Rux 1

23.01.2011, 22:16

Franta...si unde servim pe o mica ambarcatiune ce ne plimba pe malurile Senei?

-Miti- 1

23.01.2011, 22:57

acolo ar fi perfect

adry88 1

23.05.2011, 21:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55