Clafoutis cu mere caramelizate

de daniastefania in Prajituri, 4 Oct 2015 | 1308 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru clafoutis:

  • 100 gr faina
  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 2 si 1/2 linguri unt
  • 250 ml lapte
  • Un praf de sare

Pentru caramel:

  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 mere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu mere caramelizate:

Vom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Le lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu untul.

Adaugam faina cernuta si laptele. Mixam bine. Adaugam albusurile si amestecam usor cu lingura de lemn. Lasam compozitia putin si curatam merele si le taiem feliute subtiri. Asezam merele intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. Acum ar trebui sa fie gata si caramelul si il turnam peste mere.

Peste caramel turnam aluatul de clafoutis. Dam prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 45-50 minute. Lasam prajitura sa se raceasca in tava cateva ore sau chiar peste noapte. Apoi o rasturnam pe farfurie si ne servim. Merele caramelizate si blatul pufos si insiropat, un deliciu.

Se poate servi si alaturi de inghetata. Pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu mere caramelizate-0
Clafoutis cu mere caramelizate-1
Clafoutis cu mere caramelizate-2
Clafoutis cu mere caramelizate-3
Clafoutis cu mere caramelizate-4
Clafoutis cu mere caramelizate-5
Clafoutis cu mere caramelizate-6
Clafoutis cu mere caramelizate-7

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

05.10.2015, 09:06

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:28

ce bine arata!

MotanLaOale 1

06.10.2015, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04