Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2013 | 11604 vizualizari

 

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau sarate, cu fructe sau cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr rosii cherry
  • 300 ml lapte
  • 100 gr branza
  • 3 linguri smantana
  • 6 oua
  • 50 gr faina
  • 1 lingurita oregano
  • cateva frunze de busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu rosii cherry si busuioc:

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator).

Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele si smantana si branza faramitata.Obtinem un aluat subtire pe care il turnam peste rosii.

Adaugam cateva rosii cu codite pentru aspect si presaram oregano uscat.

Dam la cuptor si cand este aproape gata scoatem si presaram frunzulitele de busuioc rupte bucati. 

Dam din nou la cuptor pana se rumeneste . Lasam sa se raceasca apoi servim.

TIPS-URI

1

Pentru un aspect rustic adaugati cateva rosioare cu tot cu codita

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu rosii cherry si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca din creier