Clafoutis cu struguri si migdale

de Poliana in Prajituri, 2 Noi 2012 | 5429 vizualizari

 

Cand vine vorba sa fac un desert, deseori se intampla sa ma gandesc ce anume n-am consumat de mult, sa fie nou dar totusi vechi, si daca se poate intr-o combinatie diferita :))) Poate nu prea are sens ce spun, insa stiu ca atunci cand aleg sa fac desert si nu numai, poate fi vorba si de mancare, ajung sa rederulez meniurile din trecut pana ma opresc la ceva ce suna bine si care trebuie neaparat preparat :)

Reteta de azi consta intr-un clafoutis - cel de data trecuta cu visine si banane mi-a placut enorm - putin diferit, intr-o combinatie noua cu struguri, care trebuie sa recunosc m-a speriat putin pentru ca nu prea folosisem eu struguri in prajituri....dar care m-a cucerit complet. Sunt atata de aromati strugurii in prajituri, grozavi!! Dar musai sa fie fara samburi, ca altfel o sa aveti de lucru :D

 

INGREDIENTE

  • 100 gr migdale macinate
  • 40 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri zahar brun
  • 80 ml smantana
  • 80 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 300 gr struguri boabe fara samburi
  • fulgi migdale
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 40 gr caimac/unt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu struguri si migdale:

Acest clafoutis este putin diferit, are lichid mai putin si seamana mai degraba cu o prajitura/souffle, dar daca va place reteta clasica de cafoutis, puteti sa o luati de aici...sau sa puneti mai mult lichid (lapte) in compozitie. Migadele daca nu le aveti gata macinate, atunci le puneti la robot si le macinati fin.

Intr-un vas amestecam migdalele cu faina si praful de copt. Untul - eu am folosit caimac pentru ca aveam in dotare - se freaca cu zaharul pana se mai deschide la culoare apoi se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine. Peste crema de unt si oua se pune smantana (de gatit) si se omogenizeaza. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina, mixam cu mixerul la viteza mica, turnam laptele si apoi cealalta jumatate de faina si mixam usor.

Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de clafoutis cu miscari de jos in sus. Pregatim 3 vase ceramice medii spre mici sau unul mai mare, le ungem cu unt si pe fund repartizam boabele de struguri. peste struguri presaram zahar vanilat si cate o lingura de fulgi de migdale, apoi turnam compozita de prajitura. Deasupra presaram fulgi de migdale.

Preincalzim cuptorul la 170 grade, si dam vasele la cuptor pentru 35-40 de minute pana se rumenesc bine deasupra. Eu am pus vasele pe raftul al 3-lea de sus in jos, pentru ca imi era frica sa nu se arda prea tare deasupra, si a fost tare bine.

Servim dupa ce clafoutisul a ajuns la temperatura camerei. Se poate consuma cu frisca, dar eu am omis-o de data aceasta.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu struguri si migdale" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu struguri