Clafoutis cu visine

de gospodariu in Prajituri, 4 Noi 2015 | 680 vizualizari

 

-Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc"-

 

INGREDIENTE

  • 500 g visine;
  • 130 g faina;
  • 240 ml lapte dulce;
  • 100 g zahar tos;
  • 50 g unt topit;
  • 4 oua;
  • 1 praf de sare;
  • un cub mic de unt(pentru uns tava).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi.

2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul , sarea , laptele si ouale pana devine ca o smantana mai groasa.

3.Compozitia obtinuta se toarna in vasul yena peste visine.

4.Vasul yena se introduce in cuptorul ce a fost in prealabil incalzit,pentru 40-45 minute la temperatura de 160 grade.

5.Cand este gata se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca,iar apoi se presara zahar pudra deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu visine-0
Clafoutis cu visine-1
Clafoutis cu visine-2
Clafoutis cu visine-3
Clafoutis cu visine-4
Clafoutis cu visine-5
Clafoutis cu visine-6
Clafoutis cu visine-7

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

05.11.2015, 23:46

miki_a 1

06.11.2015, 02:21

Ce prezentare frumoasa! Bun venit si succes!

Alexandra Burz 1

18.01.2016, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04