Clafoutis cu visine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 16 Iul 2010 | 3556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -3 linguri de zahar
  • -3 linguri faina
  • -vanilie
  • -250 ml lapte
  • -500 g visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

se scot samburii visinelor si se pun la scurs.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele,vanilia si la sfarsit faina.O tava(de obicei de yena sau de ceramica,dar eu am facut portie dubla:prima in tava de yena si a doua in tava de tarta,tapetata cu hartie de copt) se unge cu unt,se aseaza visinele si se toarna compozitia!se da la cuptor 30-40 pana se rumeneste deasupra.

 

TIPS-URI

1

este mai simplu sa faceti in tava de tarta sau de tort tapetata cu hartie si unsa cu unt,are textura cremei de zahar ars

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu visine-0
Clafoutis cu visine-1
Clafoutis cu visine-2
Clafoutis cu visine-3
Clafoutis cu visine-4
Clafoutis cu visine-5
Clafoutis cu visine-6
Clafoutis cu visine-7
Clafoutis cu visine-8

COMENTARII (6)

Corinuta

Corinuta 1

17.07.2010, 11:36

De clafoutis n-am auzit, dar arata tare bine. Cred c-am sa-l incerc si eu!

elena1988

elena1988 1

10.03.2011, 16:42

deyutzky

deyutzky 1

10.03.2011, 16:50

simplu, frumos si delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!