Clatite a la buni

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Sep 2011 | 13326 vizualizari

 

Mereu cand e vorba de clatite la buni, facem mai intai cu branza, apoi, daca mai ramane aluat, facem si cateva simple care se mananca cu gem :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • cca 500 ml apa minerala
  • 200-300 ml lapte
  • 500 gr cas
  • sare dupa gust
  • marar tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite a la buni:

Aluat:

Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a "omori" cocoloasele :) La final punem ouale batute si verificam gustul (daca mai trebuie sare).

Umplutura de branza:

Casul se rade marunt si se amesteca cu marar si sare.

Coacerea:

Dupa ce clatita s-a copt pe o parte, se intoarce pe partea cealalta. Partea coapta se acopera cu o lingura buna de umplutura doar pe jumatate de cerc, se lasa sa se coaca si partea opusa, apoi se impatura.

 

TIPS-URI

1

La lichide niciodata nu am masurat exact, dar trebuie mult mai multa apa decat lapte, altfel aluatul e prea gras si devine gumilastic.

RETETA IN IMAGINI

Clatite a la buni-0
Clatite a la buni-1
Clatite a la buni-2
Clatite a la buni-3
Clatite a la buni-4
Clatite a la buni-5
Clatite a la buni-6
Clatite a la buni-7

COMENTARII (23)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

23.10.2013, 19:51

bianca92

bianca92 1

24.10.2013, 11:51

Cred ca sunt foarte buna. Varianta sarata nu am mai mancat-o pana acuma. Doar branza dulce si stafide

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 12:43

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!