Clatite a la buni

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Sep 2011 | 16891 vizualizari

 

Mereu cand e vorba de clatite la buni, facem mai intai cu branza, apoi, daca mai ramane aluat, facem si cateva simple care se mananca cu gem :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • cca 500 ml apa minerala
  • 200-300 ml lapte
  • 500 gr cas
  • sare dupa gust
  • marar tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite a la buni:

Aluat:

Peste faina si sare punem laptele si amestecam. Daca nu se omogenizeaza incepem sa adaugam si din apa minerala, tot cate putin, batand aluatul cu o lingura de lemn pentru a "omori" cocoloasele :) La final punem ouale batute si verificam gustul (daca mai trebuie sare).

Umplutura de branza:

Casul se rade marunt si se amesteca cu marar si sare.

Coacerea:

Dupa ce clatita s-a copt pe o parte, se intoarce pe partea cealalta. Partea coapta se acopera cu o lingura buna de umplutura doar pe jumatate de cerc, se lasa sa se coaca si partea opusa, apoi se impatura.

TIPS-URI

1

La lichide niciodata nu am masurat exact, dar trebuie mult mai multa apa decat lapte, altfel aluatul e prea gras si devine gumilastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite a la buni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Alexandra Elena 1

23.10.2013, 19:51

bianca92 1

24.10.2013, 11:51

Cred ca sunt foarte buna. Varianta sarata nu am mai mancat-o pana acuma. Doar branza dulce si stafide

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 12:43

foarte bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu suc de portocale