Clatite a la Robert

de Panacris in Dulciuri, 3 Noi 2012 | 3378 vizualizari

 

Am vrut sa fac si o placinta cu branza dulce, dar am avut proasta inspiratie sa fac crema inainte de a prepara foile, si m-a prins Robert, care si-a adus aminte de gustul delicios al clatitelor cu crema de branza. Asa ca am renuntat la placinta, si am preparat aluatul ptr clatite cu, conditia ca el sa le prajeasca. Fiind de acord, am purces la treaba ;)

 

INGREDIENTE

  • bere blonda 500 ml,
  • apa carbogazoasa 500 ml,
  • faina alba de grau cca. 10 linguri,
  • oua 2 bucati,
  • sare iodata,
  • ulei de palmier ptr prajit
  • Umplutura de branza>
  • Ceva fin cu smantana Delaco 500 g,
  • zahar pudra 200 g,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • galbenus de ou 2 bucati,
  • optional cateva stafide.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite a la Robert:

Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia incinsa, prajindu-se pe ambele parti. Se scot pe o farfurie intinsa, si se tin acoperite pana se termina toate clatitele de prajit. Ptr crema de branza, se amesteca branza cremoasa cu smantana, cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, amestecandu-se energic, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Clatitele se umplu cu crema de branza, se ruleaza sau impacheteaza ca si un plic dupa gustul fiecaruia. Noi am servit si cu alte umputuri;) (Nutela, pasta de macese sau combinatii intre ele :))   ) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite a la Robert" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Cusma lui Guguta, din clatite si frisca