Clatite aerate

de diana_k in Prajituri, 7 Feb 2012 | 1799 vizualizari

 

o reteta interesanta deoarece contine drojdie si de aceea am zis ''hai sa o incerc, sa vad ce iasa''....
e interesant cand se formeaza gaurelele in clatita, eu una nu am putut sa-mi iau ochii de la ele :)))

 

INGREDIENTE

  • 900 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • esenta de vanile si rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aerate:

Dizolvam  drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea. O lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata.  

Intr-un lighenus incapator cernem faina adaugam drojdia, ouale, uleiul, esentele si lingura de zahar ramasa.  Turnam si laptele caldut, amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele si lasam 30 minute sa se odihneasca.

Incingem tigaia pentru clatite, turnam un polonic si rotim rapid tigaia pentru a raspandi compozitia pe toata suprafata. Vom observa pe suprafata clatitei ca se vor forma mici gaurele ca o dantela, cand se desprinde de pe marginele tigaii o intoarcem pe cealalta parte. 

Le servim cu dulceata, miere de albine, crema de ciocolata ..etc..eu am folosit dulceata de afine. Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite aerate-0
Clatite aerate-1
Clatite aerate-2
Clatite aerate-3
Clatite aerate-4

COMENTARII (15)

alinutzika

alinutzika 1

07.02.2012, 15:56

arata bine..dar gustul fata de cele obisnuite e schimbat?

mamaieelena

mamaieelena 1

07.02.2012, 19:36

bune

mihaelar63

mihaelar63 1

08.02.2012, 01:32

Sunt f. bune si eu fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!