Clatite americane

de alinutzika in Dulciuri, 27 Iul 2011 | 5240 vizualizari

 

Oare cand o sa ne saturam de ele? ...:)))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 350 gr lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurite rase praf copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat
  • un varf sare
  • 4 linguri zahar
  • vanilie
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite americane:


Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul , vanilia si sarea.

Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile. Trebuie sa rezulte un fel de aluat de tort, ca si consistenta.

Se prajesc in tigaie teflonata, fara ulei, pt ca au ulei in compozitie. Se pune un polonic in tigaie  dintr-o miscare, fara sa-l netezim deloc, doar cat se revarsa el singur.Cand prinde sa faca bule deasupra, se intoarce clatita. Se servesc simple, sau cu finetti, gem, etc.

TIPS-URI

1

Daca vreti, puteti pune in compozitie dulceata sau fructe si apoi le coaceti. Eu am facut si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite americane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Leo