Clatite americane

de nacularisa in Dulciuri, 13 Apr 2014 | 713 vizualizari

 

Reteta aceasta mi-a iesit de fiecare data si exact cum le-am dorit,pufoase :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina,
  • 2 lgt praf de copt,
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu,
  • 2 oua batute,
  • 2 cani lapte batut(iaurt),
  • 2 lg zahar,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite americane:

-cernem faina cu praful de copt,praful de sare si bicarbonatul de sodiu si adaugam zaharul

-facem o adancitura in mijloc

-se amesteca laptele batut(iaurtul) cu ouale batute

-se adauga peste ingredientele uscate si se omogenizeaza(sa nu va speriati ca aluatul este gros,pt ca asa trebuie sa fie)

-se unge o tigaie cu unt/ulei cat sa nu se lipeasca

-se toarna putin mai mult de o jumatate de polonic,insa sa nu fie un polonic plin, in mijlocul tigaii incinse(fara a o misca de pe foc).Cand incepe sa faca bule deasupra si marginile clatitei sunt ferme,aceasta se intoarce cu grija.

-le puteti servi cu ce doriti,insa combinatia preferata este gemul de zmeura cu frisca :)

 

TIPS-URI

1

ca sa nu se lipeasca,puteti sa ungeti tigaia inainte de fiecare clatita

COMENTARII (3)

Rocsi 1

13.04.2014, 19:19

Imi plac..

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:36

nacularisa 1

14.04.2014, 08:37

Cui nu-i plac?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41