Clatite aperitiv

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2014 | 5274 vizualizari

 

De cum am vazut reteta intr-o carte de bucate am zis ca trebuie sa le incerc.Sunt gustoase,usor de preparat si pot tine loc chiar si de o cina usoara !

 

INGREDIENTE

  • 125 gr faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1 vanata mare si rotunda ( 8 felii)
  • 100 ml suc de rosii
  • 8 felii mozarella ( circa 250 gr.)
  • busuioc
  • 25 gr parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv:

Reteta este pentru 4 persoane ( doua clatite pentru fiecare) .

Vanata o spalam si o feliem.Ne trebuiesc 8 felii .Presaram sare pe feliile de vanata si le lasam sa scurga toata zeama ( astfel nu vor mai fi amare).

Intre timp facem un aluat sarat de clatite amestecand cu ajutorul unui tel faina,laptele ,oul si sarea dupa gust.Cu ajutorul unui polonic punem din compozitie intr-o tigaie mica unsa cu ulei .Rumenim usor clatitele pe ambele parti.

Feliile de vanata le spalam,le uscam cu un servet de hartie si le prajim in putin ulei pe ambele parti.

Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si feliem.

Punem o clatita.Asezam apoi o felie de vanata,ungem cu suc de rosii peste care punem felia de mozzarella.Presaram busuioc si rulam clatita (pentru a nu se desface folosim o scobitoare).

La fel procedam cu toate cele 8 clatite.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt ( sau folositi orice alt vas pentru cuptor in functie de numarul clatitelor preparate) .Asezam clatitele una langa cealalta ,presaram parmezan si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute.

Se seresc calde si dupa preferinta se poate presara din nou parmezan in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Aceste clatite sunt foarte bune si fara a fi puse la cuptor si inlaturand parmezanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv bicolore