Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Daca vrei un aperitiv rapid, clatitele aperitiv sunt solutia ideala.
Te uiti prin frigider ce ai , umpli clatitele, le gratinezi putin la cuptor si gata bunatatea...
O salvare urgenta pentru cand ai musafiri ce se anunta ca vin pe ultima suta de metri.
Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei.
Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul.
In tigaia non-aderenta pusa la incalzit pe aragaz, coacem clatitele, fara ulei si le tinem la cald.
Pentru umplutura, pulpele cu pielita indepartata si dezosate , le frigem la gratar , apoi le taiem marunt.
Ceapa verde curatata si taiata marunt, o sotam putin , adaugam ciupercile din conserva si carnea de pui.Condimentam si adaugam mararul verde si oul.Omogenizam si umplem clatitele cu aceasta compozitie.
Clatitele le montam int-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet.
Smantana o batem bine cu ouale , adugam sare si le rasturnam peste clatite. Radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina se rumeneste deasupra, cam 30-40 de minute.
Intre timp preparam sosul cu care vom servi clatitele.
Doua -trei linguri de ulei de masline il incalzim intr-o tigaie. Adaugam o lingurita rasa de oregano pe care o lasam sa-si dezvolte aroma in uleiul incalzit, cam 1 minut.
Amestecam uleiul cu 200 ml iaurt, sare piper si un catel de usturoi presat. Omogenizam.
Servim clatitele alaturi de acest sos caldut.
Pofta mare sa aveti !
1
Se poate face orice fel de sos linga clatite sau se pot servi doar cu smantana alaturi.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult