Clatite banatene

de Oana in Prajituri, 10 Apr 2011 | 6718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • clatite
  • 500 g branza de vaci
  • o mana de stafide inmuiate in esenta de rom
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • un pliculet zahar vanilat cu rom
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele gata facute se umplu cu un amestec din branza de vaci si stafide inmuiate in esenta de rom. Se unge un vas de iena cu unt, se aseaza clatitele umplute, deasupra se toarna un amestec din galbenusuri, smantana si 3 linguri de zahar brun. Se presara fasii subtiri de unt, apoi se aseaza bezeaua formata din albusurile batute spuma cu restul de zahar (3 linguri).

Se pune vasul de iena in cuptor, lasand usa putin deschisa. Cand se incheaga bine sosul de galbenusuri si cand bezeua este putin rumenita se stinge focul. Se servesc calde, o nebunie!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite banatene 97735
retete culinare - Clatite banatene 97736
retete culinare - Clatite banatene 97737
retete culinare - Clatite banatene 97738
retete culinare - Clatite banatene 97739
retete culinare - Clatite banatene 97740
retete culinare - Clatite banatene 97741
retete culinare - Clatite banatene 97742

COMENTARII (19)

divainbucatarie 1

11.04.2011, 09:16

Corinuta 1

11.04.2011, 11:59

adry88 1

31.05.2011, 21:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D