Clatite banatene

de Mitinita in Dulciuri, 7 Mar 2012 | 3705 vizualizari

 

Eu am ramas fara mixer si cum rabdarea nu ma caracterizeaza,nu am batut bine albusurile,dar au fost tare bune...pacat ca e sunt niste bombe calorice.
M-am inspirat de la MyFancyCake

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru clatite:
  • 300 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura de ulei
  • varf de cutit de sare
  • 150 ml apa minerala
  • Pentru umplutura:
  • 1 pachet de branza de vaci ( 200 -250 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar vanilat (am folosit de casa)
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • 200 gr ml smantana dulce
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele:

Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite.

Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit tigaia de ceramica de la Dmail si nu  a trebuit sa folosesc nici un pic de ulei.

Ies 8-10 clatite,depinde cat de groase le faceti.

Umplutura:

Se amesteca toate ingredientele si se vor umple clatitele cu aceasta compozitie.

Se ruleaza in forma de pachetele si se aseaza in tava.

 Crema:

Se face un sos din toate ingredientele si se toarna peste clatite. Se da tava la cuptor si se tine cam 8-10 minute (depinde de cuptor) sau pana incepe sa se inchege sosul de vanilie.

Bezeaua:

Se bat albusurile cu zaharul. Mixerul meu tocmai se stricase si n-am prea avut rabdare cu furculita,dar ar trebui sa iasa o bezea tare.

Se pune bezeaua peste clatite si se da tava inapoi la cuptor. Se tine pana se rumeneste bezeaua si se servesc clatitele calde sau reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Sim0na 1

08.03.2012, 21:30

Super delicioase bombele tale calorice...

MIUTA 1

09.03.2012, 17:27

Foarte bune

RuxyRux 1

09.03.2012, 19:59

Ooooo daaa Miti...sunt o mare amatoare de asa ceva!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu inghetata si dulceata de visine