Clatite banatene

de -Miti- in Dulciuri, 7 Mar 2012 | 1874 vizualizari

 

Eu am ramas fara mixer si cum rabdarea nu ma caracterizeaza,nu am batut bine albusurile,dar au fost tare bune...pacat ca e sunt niste bombe calorice.
M-am inspirat de la MyFancyCake

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru clatite:
  • 300 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura de ulei
  • varf de cutit de sare
  • 150 ml apa minerala
  • Pentru umplutura:
  • 1 pachet de branza de vaci ( 200 -250 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar vanilat (am folosit de casa)
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • 200 gr ml smantana dulce
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele:

Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite.

Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit tigaia de ceramica de la Dmail si nu  a trebuit sa folosesc nici un pic de ulei.

Ies 8-10 clatite,depinde cat de groase le faceti.

Umplutura:

Se amesteca toate ingredientele si se vor umple clatitele cu aceasta compozitie.

Se ruleaza in forma de pachetele si se aseaza in tava.

 Crema:

Se face un sos din toate ingredientele si se toarna peste clatite. Se da tava la cuptor si se tine cam 8-10 minute (depinde de cuptor) sau pana incepe sa se inchege sosul de vanilie.

Bezeaua:

Se bat albusurile cu zaharul. Mixerul meu tocmai se stricase si n-am prea avut rabdare cu furculita,dar ar trebui sa iasa o bezea tare.

Se pune bezeaua peste clatite si se da tava inapoi la cuptor. Se tine pana se rumeneste bezeaua si se servesc clatitele calde sau reci.

 

 

COMENTARII (19)

Sim0na

Sim0na 1

08.03.2012, 21:30

Super delicioase bombele tale calorice...

MIUTA

MIUTA 1

09.03.2012, 17:27

Foarte bune

Rux

Rux 1

09.03.2012, 19:59

Ooooo daaa Miti...sunt o mare amatoare de asa ceva!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!