Desert clatite banatene

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 30 Ian 2011 | 48828 vizualizari

 

gabitzo esti prima pe lista :* stiu ca-ti plac la nebunie, mori mancand nu alta :)) va servesc pe toti bucatarasii cu cate o portie :*:*:*:*:*

 

INGREDIENTE

Clatite:

  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • faina  cat sa iasa un aluat subtire
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura ulei

Crema de galbenusuri:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • 200 ml smantana

Crema de branza:

  • 300 g branza proaspata
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • stafide

Bezea:

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite banatene:

Pentru inceput vom face clatitele din ingredientele mai sus mentionate.

Dupa ce am facut clatitele facem crema de branza astfel:

Amestecam branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o smantana, dupa care adaugam stafidele.

Umplem clatitele cu crema de branza.

Pregatim crema de galbenusuri: Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care amestecam si cu smantana.

Bezeaua o facem din cele 3 albusuri ramase de la galbenusuri, pe care le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa.

Ungem o tava termorezistenta cu unt, apoi punem clatitele una langa alta, peste care vom turna crema de galbenusuri si dam la cuptor pentru 10 minute la foc mic.

Dupa care scoatem tava si turnam si bezeaua (am procedat asa, deoarece ultima oara cand am facut am pus si bezeua imediat si am avut surpriza sa nu se inchege bine crema de oua).

Dam din nou la cuptor cu usa intredeschisa, pentru a se usca bezeaua.

Se serveste rece (insa noi nu am avut rabdare si am mancat imediat ce am scos tava din cuptor :D)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

nico_72 1

28.09.2013, 22:46

ionelarumpel 1

10.04.2014, 21:24

Super delicios!
Tocmai am facut si eu!
Multumesc pentru reteta!

Alina26 1

14.06.2014, 16:45

mamaa...ce bunatate!!!imi ploua o gura!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte