Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"

de mimmi in Dulciuri, 30 Mai 2011 | 11483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Clatite:
  • 2 oua,
  • 500 ml lapte,
  • coaja rasa de portocala,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ce seamana cu o smantana ,
  • ulei pentru prajit.
  • 500 g urda sau branza de vaci,
  • 100 g stafide,
  • 2 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • Separat mai avem nevoie de
  • 3 oua,
  • 6 linguri rase cu zahar,
  • 200 ml smantana,
  • un praf de sare,
  • unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana":

Pentru inceput facem clatitele :

Batem ouale,adaugam coaja rasa de portocala,un praf de sare si alternand faina si laptele. Incingem o tigaie,o ungem cu putin ulei,turnam din compozitie si prajim pe ambele parti. Amestecam urda,cu ouale,stafidele si zaharul. Ungem clatitele cu 1-2 linguri de urda si le impaturim ca si sarmalutele. Le asezam frumos intr-o forma de yena unsa cu unt. Pe deasupra punem putin unt din loc in loc si turnam o compozitie din 3 galbenusuri amestecate cu 3 linguri de zahar si 200 ml smantana. Dam la cuptor pana se "prinde compozitia de galbenusuri" dupa care aranjam bezeaua  pentru care batem 3 albusuri cu un praf de sare,dupa care adaugam in ploaie 3 linguri de zahar mixand in continuare.

Se servesc caldute  . Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mimmi 1

31.05.2011, 20:02

Multumesc fetelor !! Si eu tot spun de ceva vreme ca le fac,acum le-a venit randul...sunt absolut delicioase

Cris2711 1

20.07.2011, 16:58

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 16:29

delicioase clatitele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe confiate