Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Aug 2014 | 11438 vizualizari

 

Este prima data cand le incerc, au iesit foarte bune, insa bezeaua nu mi-a iesit tocmai grozav. Si asta cred datorita cuptorului care are ani multi si grei in spate. Una peste alta, mi s-ar fi parut mult mai gustoase in combinatie cu un sos de zahar ars si frisca :)

 

INGREDIENTE

Pentru foile de clatite ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 600 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu zahar sau dupa gust
  • apa minerala carbogazoasa cat cuprinde

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 2 linguri mari cu smantana
  • zahar tos/vanilat dupa gust

Pentru "crema" de galbenusuri ne sunt necesare:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • un plic cu zahar vanilat
  • optional: 1-2 linguri cu zahar tos

Pentru bezea ne sunt necesare:

  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar tos

Suplimentar ne sunt necesare:

  • 50 ml ulei pentru a coace foile de clatite
  • 50 gr unt pentru a unge vasul in care vom coace clatitele
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana":

Incepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire.  Se coc apoi la foc potrivit, avand grija sa ungem tigaia cu putin ulei ori de cate ori este necesar. 

 Pregatim apoi umplutura, amestecand ingredientele date, pana la omogenizarea completa. Cu aceasta vom umple ulterior foile de clatite, pe care le vom impacheta sau le vom rula, dupa preferinte. Le asezam intr-un vas termorezistent uns cu untul pastrat la temperatura camerei.

 Mixam apoi galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Aduagam smantana si omogenizam. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste clatite.

 Pentru bezea mixam albusurile cu zaharul, atat cat spuma formata sa fie suficient de inchegata (sa nu curga, iar zaharul sa fie topit complet).

Adaugam bezeaua peste clatite si punem vasul la cuptor atat cat este necesar.

Se portioneaza doar dupa racirea completa, treptata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Apa minerala din compozitia foilor de clatite se poate inlocui cu lapte.

2

Recomand folosirea pastailor de vanilie. Aroma este deosebita si mult mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de branza la cuptor