Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate

de Ina in Dulciuri, 13 Feb 2016 | 5376 vizualizari

 

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite."
Da, imi doresc un Panini Maker , drept pentru care va invit cu maaare drag sa testati aceste clatite senzationale :X 
Umplutura este combinatia perfecta pentru orice pofticios . Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bune pot fi :)))

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de clatite :

  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare

sau:

  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare

Umplutura:

  • - Crema de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 5-6 picaturi de extract de vanilie
  • 120 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 2 oua
  • - nuci caramelizate
  • 90 g zahar
  • 80 g miez de nuca
  • - 1 mar mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate:

Punem faina într-un vas adanc ( pentru clatilele cu cacao punem faina impreuna cu cacaoa ) , formam un crater in mijlocul ei si spargem ouale . Adaugam un praf de sare peste oua si incepem sa amestecam cu telul para pana obtinem un amestec omogen. 

Adaugam uleiul, apoi laptele, putin cate putin, amestecand continuu pana ce tot lichidul este incorporat si obtinem un aluat fara cocoloase, de consistenta unei smantani proaspete. 

Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem la foc mic. 

Luam cu polonicul din compozitia  de clatite si turnam in tigaia incinsa, pe care o tinem in cealalta mana si o rotim usor astfel incat  fundul tigaii  sa fie acoperit uniform .

Cand suprafata  se usuca  iar marginile se dezlipesc usor de peretii tigaii , intoarcem clatita pe partea cealalta ( eu le intorc cu mana, desi-mi reuseste destul de bine si partea cu clatita-n aer :))  ). 

Cu miscari circulare, miscam tigaia 10-15 secunde pentru a coace clatita si pe cealalta parte. 

Rasturnam clatitele, una peste cealalta, pe o farfurie plata. 

Cand terminam de copt ne vom ocupa de umplutura :

Mai intai preparam crema de vanilie

Intr-o cratita adanca turnam jumatate din cantitatea de lapte si adaugam cateva picaturi cu extract de vanilie. 

Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate din cantitatea de lapte, adaugam si jumatate din zahar si faina. 

Amestecam bine cu telul para si turnam prin sita in laptele de pe foc.

Amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor, pana se ingroasa crema. Albusurile le batem spuma  cu zaharul ramas si le incorporam in crema usor calduta. Lasam crema sa se raceasca complet inainte de a umple clatitele. 

Pentru nucile caramelizate:

Topim zaharul pana devine lichid ( avand grija sa nu-l ardem ), adaugam nucile maruntite si amestecam cu o lingura pret de 2-3 minute, pana simtim miros de nuci prajite. Turnam amestecul de nuci caramelizate pe hartie de copt, nivelam si asteptam sa se raceasca, dupa care-l rupem in bucati mici. 

Curatam marul de coaja si-l taiem cubulete.

Asamblare :

Fiecare clatita se unge cu crema de vanilie, apoi presaram cubulete de mar si bucati de nuci caramelizate.

Rulam clatitele dupa preferinte si servim cu maaare pofta si placere .

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte poate fi mai mare sau mai mica, in functie de marimea oualor, dar si de calitatea fainii.

2

Am folosit o tigaie cu diametrul de 20 cm.

3

Se obtin cate 6 clatite simple si 6 clatite cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

simona72 1

14.02.2016, 20:33

Da, imi doresc si eu un panini) Buneeee clatitele!!

Lau 1

14.02.2016, 20:36

Majoritatea ne dorim panini bune clatitele

anca_rm 1

15.02.2016, 10:26

ce faine sunt, bune pentru orice pofticioas

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene